Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη βιοψία

kyklos

Σε πολλές περιπτώσεις όγκων κεφαλής και τραχήλου, είναι βαρύνουσας σημασίας η γνώση της φύσης (για παράδειγμα “καλοήθης” ή “κακοήθης” όγκος) της νόσου. Η διάγνωση τίθεται, στις περιπτώσεις αυτές, με τη λήψη υλικού από τον όγκο κεφαλής και τραχήλου με τη βοήθεια μίας πολύ λεπτής βελόνης με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία κρατάει σε διάρκεια λιγότερο από ένα λεπτό, είναι ανώδυνη και πλήρως ανεκτή ακόμη και σε μικρά παιδιά.

H υπερηχογραφία επιτρέπει την αξιόπιστη απεικόνιση του οργάνου ή του όγκου και της βελόνης βιοψίας, όπως αυτή εισέρχεται στον όγκο. Η υπερηχογραφική καθοδήγηση της βιοψίας εξασφαλίζει ότι η βελόνη θα συναντήσει με 100% αξιοπιστία τον όγκο και η λήψη υλικού για παθολογοανατομική εξέταση θα γίνει από το σωστό σημείο. Για ιατρονομικούς λόγους, η είσοδος της βελόνης βιοψίας στην χωροτακτητική εξεργασία καταγράφεται σε video και αποθηκεύεται στο αρχείο του ασθενούς (βλ. εικόνες).

Στηριζόμενος στην μακροχρόνια εμπειρία του στον υπέρηχο και γενικότερα στη διαγνωστική προσέγγιση των παθήσεων κεφαλής και τραχήλου στην μεγαλύτερη ΩΡΛ-Κλινική της Γερμανίας, ο ιατρός διενεργεί, σε άριστη συνεργασία με έμπειρο κυτταρολόγο, υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες βιοψίες θυρεοειδούς, σιελογόνων αδένων και τραχηλικών λεμφαδένων δια λεπτής βελόνης στο ιατρείο του. Ως αποτέλεσμα, η “προθεραπευτική” γνώση της ιστολογικής φύσης του όγκου επιτρέπει τον άρτιο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση μίας πλήρως αποτελεσματικής θεραπείας.

Συνδυάζοντας την ανάγκη για άρτια περίθαλψη των ασθενών του και το πάθος του για μεταλαμπάδευση των γνώσεων του στο πεδίο αυτό, ο ιατρός συμμετέχει ως εκπαιδευτής εφαρμογών υπερηχογραφίας στο ετήσιο σεμινάριο Υπερηχογραφίας της ΩΡΛ Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

εικονα
εικονα 2
ergaleio
Ο Prof. Dr. Κ. Μαντσόπουλος είναι ο μοναδικός ΩΡΛ Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη που κατέχει το ανώτατο επίπεδο 3 εξειδίκευσης στην Υπερηχογραφία. Το Ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο υπερηχογράφο Siemens με ελαστογραφία VTIQ τέταρτης γενιάς
doctor-2
Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος, M.D., M.Sc, PhD
Καθηγητής ΩΡΛ – Κεφαλής & Τραχήλου στη Γερμανία Πιστοποιημένος εκπαιδευτής υπερηχογραφίας κεφαλής & τραχήλου 
Υποειδικότητες:

Πλαστική Χειρουργική προσώπου & Φαρμακευτική ογκολογία 

Ζητήστε ραντεβού:

2310 90 80 90

Φόρμα για

Online Ιατρική εκτίμηση