Υπέρηχος θυρεοειδούς

kyklos

Οι παθήσεις του θυρεοειδούς είναι συχνές στον γενικό πληθυσμό. Η υπερηχογραφία θεωρείται εδώ και δεκαετίες ως η πρώτη απεικονιστική εξέταση του θυρεοειδούς καθώς επιτρέπει την ακριβή εκτίμηση του μεγέθους του αδένα, την πρώτη προσέγγιση αυτοάνοσων παθήσεων του θυρεοειδούς (π.χ. θυρεοειδίτιδα Hashimoto) όσο και την εκτίμηση των θυρεοειδικών όζων. Σχετικά με το τελευταίο, η χρήση συστημάτων διαστρωμάτωσης (TI-RAD, Thyroid Imaging Reporting And Data System) επιτρέπουν μία αξιόπιστη εκτίμηση του κινδύνου κακοήθειας (καρκίνου) σε έναν όζο και την δρομολόγηση μίας υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης βιοψίας. Επίσης μη φυσιολογικά  εργαστηριακά ευρήματα ή και οι κλινικά ψηλαφητές αλλαγές στον θυρεοειδή μπορούν να διευκρινιστούν περαιτέρω με την υπερηχογραφία.

Η ακριβής διαστρωμάτωση του κινδύνου κακοήθειας σε έναν όζο θυρεοειδούς είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη διαχείριση του ασθενούς. Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητας του στο πεδίο αυτό, ο ιατρός με την ομάδα εργασίας του Erlangen δημοσίευσε πρόσφατα μελέτη στο American Journal of Otolaryngology σχετικά με τον πιθανό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης ως προς την βελτιστοποίηση της εκτίμησης των θυρεοειδικών όζων (Risk stratification of thyroid nodules: Assessing the suitability of ChatGPT for text-based analysis. Am J Otolaryngol. 2023 Dec 7;45(2):104144.).

Έχοντας μία εμπειρία άνω των 1000 θυρεοειδεκτομών, άνω των 6000 υπερήχων κεφαλής και τραχήλου και της οργάνωσης άνω των 30 σχετικών σεμιναρίων Υπερηχογραφίας, ο ιατρός είναι σε θέση να παρέχει έναν υψηλού επιπέδου υπερηχογραφικό έλεγχο του θυρεοειδούς και να κατευθύνει υπεύθυνα τη θεραπεία – πάντα σε αρμονική συνεργασία με ενδοκρινολόγους και πυρηνικούς ιατρούς.

giatros me ton uperixo

Προηγούμενο
Επόμενο
ergaleio
Ο Prof. Dr. Μαντσόπουλος είναι ο μοναδικός ΩΡΛ Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη που κατέχει το ανώτατο επίπεδο 3 εξειδίκευσης στην Υπερηχογραφία.Το Ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο υπερηχογράφο Siemens με ελαστογραφία VTIQ τέταρτης γενιάς

Τεκμηρίωση

doctor-2
Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος, M.D., M.Sc, PhD
Καθηγητής ΩΡΛ – Κεφαλής & Τραχήλου στη Γερμανία Πιστοποιημένος εκπαιδευτής υπερηχογραφίας κεφαλής & τραχήλου
Υποειδικότητες:

Πλαστική Χειρουργική προσώπου & Φαρμακευτική ογκολογία

Ζητήστε ραντεβού:

2310 90 80 90

Φόρμα για

Online Ιατρική
εκτίμηση

doctor-2
Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος, M.D., M.Sc, PhD
Καθηγητής ΩΡΛ – Κεφαλής & Τραχήλου στη Γερμανία
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής υπερηχογραφίας κεφαλής & τραχήλου 
Υποειδικότητες:

Πλαστική Χειρουργική προσώπου Φαρμακευτική ογκολογία 

Φόρμα για

Online Ιατρική εκτίμηση