Υπέρηχος θυρεοειδούς

kyklos

Οι παθήσεις του θυρεοειδούς είναι συχνές στον γενικό πληθυσμό. Η υπερηχογραφία θεωρείται εδώ και δεκαετίες ως η πρώτη απεικονιστική εξέταση του θυρεοειδούς καθώς επιτρέπει την ακριβή εκτίμηση του μεγέθους του αδένα, την πρώτη προσέγγιση αυτοάνοσων παθήσεων του θυρεοειδούς (π.χ. θυρεοειδίτιδα Hashimoto) όσο και την εκτίμηση των θυρεοειδικών όζων. Σχετικά με το τελευταίο, η χρήση συστημάτων διαστρωμάτωσης (TI-RAD, Thyroid Imaging Reporting And Data System) επιτρέπουν μία αξιόπιστη εκτίμηση του κινδύνου κακοήθειας (καρκίνου) σε έναν όζο και την δρομολόγηση μίας υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης βιοψίας. Επίσης μη φυσιολογικά  εργαστηριακά ευρήματα ή και οι κλινικά ψηλαφητές αλλαγές στον θυρεοειδή μπορούν να διευκρινιστούν περαιτέρω με την υπερηχογραφία.

Έχοντας μία εμπειρία άνω των 1000 θυρεοειδεκτομών, άνω των 6000 υπερήχων κεφαλής και τραχήλου και της οργάνωσης άνω των 30 σχετικών σεμιναρίων Υπερηχογραφίας, ο ιατρός είναι σε θέση να παρέχει έναν υψηλού επιπέδου υπερηχογραφικό έλεγχο του θυρεοειδούς και να κατευθύνει υπεύθυνα τη θεραπεία – πάντα σε αρμονική συνεργασία με ενδοκρινολόγους και πυρηνικούς ιατρούς.

ergaleio
Ο Prof. Dr. Μαντσόπουλος είναι ο μοναδικός ΩΡΛ Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη που κατέχει το ανώτατο επίπεδο 3 εξειδίκευσης στην Υπερηχογραφία.Το Ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο υπερηχογράφο Siemens με ελαστογραφία VTIQ τέταρτης γενιάς
doctor-2
Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος, M.D., M.Sc, PhD
Καθηγητής ΩΡΛ – Κεφαλής & Τραχήλου στη Γερμανία Πιστοποιημένος εκπαιδευτής υπερηχογραφίας κεφαλής & τραχήλου 
Υποειδικότητες:

Πλαστική Χειρουργική προσώπου & Φαρμακευτική ογκολογία 

Ζητήστε ραντεβού:

2310 90 80 90

Φόρμα για

Online Ιατρική εκτίμηση