Χαρτογράφηση λεμφαδένων

kyklos

Η χαρτογράφηση λεμφαδένων είναι ένα λεπτομερές υπερηχογράφημα που αξιολογεί και περιγράφει με λεπτομέρεια όλους τους λεμφαδένες του τραχήλου σε ασθενείς με γνωστό ή υποπτο καρκίνο κεφαλής και τραχήλου. 

Μέσω της λεπτομερούς περιγραφής όλων των λεμφαδένων του τραχήλου και της καταγραφής των διαστάσεων τους σε ειδικό σχεδιάγραμμα (βλέπε εικόνα), η χαρτογράφηση λεμφαδένων επιτρέπει την έγκαιρη εντόπιση τυχόν μεταβολών στο σχήμα και στο μέγεθος τους σε διαδοχικές εξετάσεις και την έγκαιρη λήψη ορθών θεραπευτικών αποφάσεων. 

Η χαρτογράφηση λεμφαδένων συμβάλλει στην αρτιότερη προετοιμασία της χειρουργικής θεραπείας και έχει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αξία σε ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί ξανά ή υποβληθεί σε ακτινοβολία στον τράχηλο:

Εντοπίζοντας ύποπτους λεμφαδένες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός που διενεργεί τον υπέρηχο μπορεί να ενημερώσει με ακρίβεια τον χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο για το πόσο εκτεταμένη πρέπει να είναι η επέμβαση στον τράχηλο. Υπάρχει επομένως καλύτερο πράγμα από την πραγματοποίηση της υπερηχογραφικής χαρτογράφησης του τραχήλου από τον ίδιο τον χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο που θα αναλάβει και τη χειρουργική θεραπεία του ασθενούς;

ergaleio
doctor-2
Ο Prof. Dr. med. Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος είναι ο μοναδικός ΩΡΛ-Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη που κατέχει το ανώτατο επίπεδο ΙΙΙ εξειδίκευσης στην Υπερηχογραφία από τη Γερμανική Εταιρεία Υπερηχογραφίας. Το Ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο υπερηχογράφο Siemens με ελαστογραφία VTIQ τέταρτης γενιάς.
Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος, M.D., M.Sc, PhD
Καθηγητής ΩΡΛ – Κεφαλής & Τραχήλου στη Γερμανία Πιστοποιημένος εκπαιδευτής υπερηχογραφίας κεφαλής & τραχήλου 
Υποειδικότητες:

Πλαστική Χειρουργική προσώπου & Φαρμακευτική ογκολογία 

Ζητήστε ραντεβού:

2310 90 80 90

Φόρμα για

Online Ιατρική εκτίμηση