Υπέρηχος λεμφαδένων

kyklos

O υπέρηχος αποτελεί την εξέταση εκλογής στην διαγνωστική προσέγγιση των λεμφαδένων του τραχήλου, καθώς μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια στον κίνδυνο καρκίνου καθώς και επιτρέπει την παρακολούθηση (επανέλεγχο) ενός λεμφαδένα. 

Η αλλαγή του μεγέθους, της μορφολογίας και της αγγείωσης καθώς και οι μεταβολές της εσωτερικής αρχιτεκτονικής (απώλεια στοιχείων πύλης, παρουσία νέκρωσης ή επασβεστώσεις) στον υπέρηχο αποτελούν στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από έναν εμπειρο ειδικό στην Παθολογία της κεφαλής και του τραχήλου. 

Ειδικότερα, οι μεταβολές των λεμφαδένων είναι ιδιαίτερα συχνές στην παιδική ηλικία και χρήζουν πολλές φορές μετά από την παιδιατρική εξέταση και εξειδικευμένης εκτίμησης από Ωτορινολαρυγγολόγο, Χειρουργό κεφαλής και τραχήλου με εμπειρία στην υπερηχογραφική απεικόνιση κι ερμηνεία των ευρημάτων. H ακριβής κι έγκαιρη διάγνωση μίας κακοήθους ασθένειας σε ένα λεμφαδένα αποτελεί το πρώρο και βασικό βήμα για την αποτελεσματική θεραπεία.

ergaleio
Ο Prof. Dr. Κ. Μαντσόπουλος είναι ο μοναδικός ΩΡΛ Χειρουργός στη Θεσσαλονίκη που κατέχει το ανώτατο επίπεδο εξειδίκευσης στην Υπερηχογραφία. κεφαλής και τραχήλου (επίπεδο ΙΙΙ Γερμανικής Εταιρείας Υπερηχογραφίας) Το Ιατρείο διαθέτει υπερσύγχρονο υπερηχογράφο Siemens με ελαστογραφία VTIQ τέταρτης γενιάς
doctor-2
Κωνσταντίνος Μαντσόπουλος, M.D., M.Sc, PhD
Καθηγητής ΩΡΛ – Κεφαλής & Τραχήλου στη Γερμανία Πιστοποιημένος εκπαιδευτής υπερηχογραφίας κεφαλής & τραχήλου 
Υποειδικότητες:

Πλαστική Χειρουργική προσώπου & Φαρμακευτική ογκολογία 

Ζητήστε ραντεβού:

2310 90 80 90

Φόρμα για

Online Ιατρική εκτίμηση