Βίντεο του Ιατρού

kyklos
HPV (+) καρκίνος του στοματοφάρυγγα: Μία σύγχρονη ογκολογική επιδημία!

Σύντομη παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου Μαντσόπουλου, καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου Πανεπιστημίου Erlangen σχετικά με τον HPV-θετικό καρκίνο του στοματοφάρυγγα. Ακόμη ένα θέμα στο οποίο η έγκαιρη διάγνωση, η άρτια θεραπεία (σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα) οπως επίσης κι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού μπορούν να σώσουν ζωές!

Εκπαιδευτική ομιλία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο με θέμα "Νέες τεχνικές στην ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της σιελολιθίασης"

Ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Μαντσόπουλου, καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου Πανεπιστημίου Erlangen, στα πλαίσια Μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με θέμα “Νέες τεχνικές στην ελάχιστα επεμβατική θεραπεία της σιελολιθίασης”. Η εμπειρία 25 ετών του μεγαλύτερου κέντρου ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας παθήσεων σιελογόνων αδένων παγκοσμίως σε μία ομιλία περιεκτική και εύκολα κατανοητή!

Επιτυχής χειρουργική αφαίρεση ευμεγέθους όγκου του παραφαρυγγικού χώρου στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με άριστα αποτελέσματα

Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας διενήργησε στις 11.12.2023 την χειρουργική αφαίρεση ενός τεράστιου όγκου στον δεξιό παραφαρυγγικό χώρο με παρεκτόπιση των μειζόνων αγγείων του τραχήλου (έσω καρωτίδα αρτηρία, έσω σφαγίτιδα φλέβα, έσω γναθιαία αρτηρία) καθώς και τεσσάρων σημαντικών νεύρων (προσωπικό, υπογλώσσιο, πνευμονογαστρικό, γλωσσοφαρυγγικό νεύρο) με τη βοήθεια διαπαρωτιδικής/διατραχηλικής προσπέλασης. Η επέμβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία κι η ασθενής πήρε εξιτήριο την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα σε άριστη γενική κατάσταση!

Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη στις 11.11.2023 με θέμα "Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θεραπεία των όγκων παρωτίδας"

Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας συμμετείχε στις 11.11.2023 ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και στην εκπομπή της κ. Ποιμενίδου “Ζω καλύτερα”. Το θέμα ακούει στον τίτλο “Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θεραπεία όγκων της παρωτίδας”. Στη συνέντευξη ο ιατρός επιχειρεί με απλά λόγια να παρουσιάσει και να εξηγήσει τη νέα φιλοσοφία στη χειρουργική της παρωτίδας με γνώμονα την εξασφάλιση μίας άριστης μετεγχειρητικά ποιότητας ζωής στους ασθενείς.

Ομιλία με θέμα: Στοματική κοιλότητα: Ο "μεγάλος ασθενής" των σύγχρονων ογκολογικών πρωτοκόλλων"

Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Ογκολογικό Συνέδριο Πνευμονολογικής Κλινικής Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου με τίτλο “«Νεότερα δεδομένα στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα». Το θέμα της ομιλίας του ήταν “Στοματική κοιλότητα: Ο “μεγάλος ασθενής” των σύγχρονων ογκολογικών πρωτοκόλλων”.

Συνέντευξη στην εκπομπή "Υγεία πάνω απ" όλα" με την κυρία Ελένη Σωτηριάδου, Μέρος Α: Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική στη θεραπεία των όγκων της παρωτίδας

Εκπομπή της κ. Ελένης Σωτηριάδου με τίτλο “Υγεία πάνω απ’ όλα” στο Atlas TV, 25.06.2023: Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας κ. Μαντσόπουλος εξηγεί με απλούς όρους τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής της παρωτίδας.

Συνέντευξη στην εκπομπή "Υγεία πάνω απ" όλα" με την κυρία Ελένη Σωτηριάδου, Μέρος Β: Ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με σκοπό την αφαίρεση λίθων από τους σιελογόνους αδένες

Εκπομπή της κ. Ελένης Σωτηριάδου με τίτλο “Υγεία πάνω απ’ όλα” στο Atlas TV, 25.06.2023: Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας κ. Μαντσόπουλος εξηγεί με απλούς όρους τις βασικές αρχές της θεραπείας των λίθων των σιελογόνων αδένων στηριζόμενος στην εμπειρία του μεγαλύτερου κέντρου σιελογόνων αδένων παγκοσμίως!

"Extracapsular dissection": Χειρουργική θεραπεία όγκων της παρωτίδας με ελάχιστα επεμβατική τεχνική

Εμπειρία 15 ετών στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της παρωτίδας στο μεγαλύτερο κέντρο παγκοσμίως: Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας κ. Μαντσόπουλος εξηγεί τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής της παρωτίδας στηριζόμενος σε δεδομένα περισσότερων από 4000 ασθενείς!

Ομιλία με θέμα: "HPV: μία δραματική αλλαγή στο προφίλ των ασθενών με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου"

Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Ογκολογικό Συνέδριο με θέμα: «Σύγχρονοι θεραπευτικοί χειρισμοί για τον ογκολογικό ασθενή. – Από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία», το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Hydrama Grand Hotel της Δράμας στις 21-22.04.2023. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: “HPV, μια δραματική αλλαγή στο προφίλ των ασθενών με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου“. Σκοπός της παρουσίασης ήταν η σκιαγράφηση της αλλαγής του προφίλ των ογκολογικών ασθενών κεφαλής και τραχήλου μετά την ανάδειξη της HPV-λοίμωξης ως έναν από τους κυριότερους αιτιολογικούς παράγοντες ογκογένεσης ιδιαίτερα στην περιοχή του στοματοφάρυγγα. Κεντρικό “take-home” μήνυμα της ομιλίας του κ. Μαντσόπουλου: Ο εμβολιασμός κοριτσιών και αγοριών εναντίον των υψηλού κινδύνου υποτύπων του ιού HPV από τα 9 τους χρόνια συμβάλλει στην αναστολή της εξέλιξης της “ογκολογικής πανδημίας” και σώζει ζωές!

Ομιλία (στα γερμανικά) με θέμα: "Πρόσφατες εξελίξεις στους καλοήθεις όγκους των σιελογόνων αδένων"

Ο καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander του Erlangen της Γερμανίας συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο διαδικτυακό πάνελ της Γερμανικής ΩΡΛ Εταιρείας με τίτλο “Πρόσφατες εξελίξεις στις παθήσεις των σιελογόνων αδένων”. Το θέμα της ομιλίας του (4:00 μέχρι 22:50) ήταν “Επικαιροποίηση των γνώσεων στους καλοήθεις όγκους των σιελογόνων αδένων”.

Καρκίνος μείζονων σιελογόνων αδένων

Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ματσόπουλου με θέμα «Καρκίνος μείζονων σιελογόνων αδένων: Μια ανοιχτή πρόκληση για την Παθολογική Ογκολογία σε επιστημονική εκδήλωση με γενικό τίτλο «ογκολογική προσέγγιση από διαφορετική οπτική γωνία IV» που οργάνωσε στις 18-19 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη η Επιστημονική Εταιρεία Εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο, σε συνεργασία με τη Β΄Ογκολογική Κλινική του ΑΝΘ «θεαγένειο»

Πλειόμορφο αδένωμα της παρωτίδας – Η αλλαγή της χειρουργικής φιλοσοφίας

Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Μαντσόπουλου στο 210 Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου με θέμα «Πλειόμορφο αδένωμα της παρωτίδας – Η αλλαγή της χειρουργικής φιλοσοφίας από την οπτική του παθολογοανατόμου» . Το συνέδριο διεξήχθη στις 17-20 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

*Πηγή: Πανελλήνια εταιρεία ωτορινολαρυγγολογίας χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου.

 

Νεότερα δεδομένα στις φλεγμονώδεις παθήσεις των σιελογόνων αδένων στην παιδική ηλικία

Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Μαντσόπουλου στο 4ο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου με θέμα “Φλεγμονώδεις παθήσεις σιελογόνων αδένων στα παιδιά”.

*Πηγή: Πανελλήνια εταιρεία ωτορινολαρυγγολογίας χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου.

 

Η διαχείριση των παραφαρυγγικών όγκων

Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Μαντσόπουλου (στα αγγλικά) σε online παρουσίαση ως προσκεκλημένου ομιλητή, με θέμα «Management of parapharyngeal tumors- A day of parotid surgery” . Το συνέδριο οργανώθηκε από το Head and Neck Cancer Center, University of London, στις 11.09.2021